Skotercross

Skotercross är en av de vanligaste tävlingsformerna med skoter. Tävlingen genomförs på en bana som är ungefär en kilometer och liknar till stor del en bana för crossmotorcyklister dvs det finns hopp, kurvor och mer raka partier

Beroende på banans och tävlingens utformning startar olika många skoterförare vid startlinjen samtidigt. Men som mest handlar det om 16 förare som alla strävar efter att ta sig igenom banan så fort som möjligt och komma först i mål. Ett race består av att ett visst antal varv ska köras på banan och det vanligaste är att man kör i heat där de bästa tar sig vidare till nästa omgång.

Man delar in de tävlande efter ålder samt vilken sorts skoter som används. Pro Open är den klass där eliten kör. Här tillåts att man bygger om och trimmar sina fordon rejält. Det är få begränsningar som finns kring dessa förutom säkerhetsmässiga förstås och några regler kring motorns storlek.

Pro Stock är klassen där en rad olika skotrar används men där ombyggnationer inte ska förekomma. Det är enligt reglerna i Pro Stock som damklasserna tävlar.

För ungdomar finns det två klasser. En mellan 14-16år och en 12-14år. Ännu yngre förare får köra knatteklass med skotrar speciellt byggda för yngre barn.

 


Välkommen Hit!

Senaste inläggen