Arctic Cat Cup

År 1973 anordnades Arctic Cat Cup för första gången och har sedan dess vuxit till Europas största återkommande tävlingsevenemang inom skotercross. Till tävlingen kommer åkare från alla de stora skoternationerna och få andra tävlingar kan matcha Arctic Cat Cup gällande antalet kända stora åkare som kommer och ställer upp i tävlingen.

Men även om cupen startade 1973 så är finns det en längre historia än så bakom att den grundades. I Östersund fanns en tävling som hette Sno-Tric Cup. När Sno-Tric bytte namn fick den nya cupen heta Aktiv Cup. Efter att börjat med tävlingar på andra ställen landade man snart i att de skulle genomföras på Åkersjön. Nu togs steget mot att bli Sveriges ledande och största skotertävling.

Nästa steg togs 1991 då namnet ändrades till Arctic Cat Cup. Detta efter att skotertillverkaren Aktiv lagt ner sin produktion. Det som framförallt förändrades i cupen var att man satsade på två tävlingsdagar. Detta hade man visserligen provat tidigare men inte med något lysande resultat. Men lysande resultat blev det denna gång och detta resulterade i att allt fler Europeiska åkare fick upp ögonen för tävling. En tävling som alltså idag är Europas största och en av de mest prestigefulla att vinna.

 


Välkommen Hit!

Senaste inläggen